Scéna z filmu Můj otec Antonín Kratochvíl
Scéna z filmu Můj otec Antonín Kratochvíl
Scéna z filmu Můj otec Antonín Kratochvíl
Scéna z filmu Můj otec Antonín Kratochvíl
Scéna z filmu Můj otec Antonín Kratochvíl

Můj otec Antonín Kratochvíl

Réžia
Rok výroby 
2020
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
84min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Štyrikrát World Press Photo, pred objektívom Bowie, Clooney alebo Depp, ale aj vojna... Napínavý životný príbeh svetovo uznávaného českého fotografa Antonína Kratochvíla, zakladajúceho člena legendárnej fotografickej agentúry Sedem (VII Photo Agency). Pátranie po jeho minulosti prináša obraz dramatických momentov 20. storočia aj rýdzej súčasnosti. V detstve bol Antonín s rodičmi odsunutý do pracovného tábora, v osemnástich emigroval z Československa bez svojho nenarodeného syna Michaela, ktorý sa za železnou oponou až do puberty domnieval, že otec nežije. Avšak otec bol živý, živel a medzinárodná celebrita. Antonín po dlhej ceste cez rakúsky utečenecký tábor, švédske väzenie, francúzsku Cudzineckú légiu či prestížne štúdiá v Amsterdame dosiahol ohromný úspech v Amerike. Sláva ho však omrzela a začal zblízka dokumentovať kruté vojnové konflikty. Hoci sa stretol so synom až v jeho dospelosti, Michael sa nakoniec stal fotografom a spoločne fotili nielen v Černobyle. Česká republika vrátila Antonínovi občianstvo v roku 2000. Vtedy ešte svetoznámy fotograf netušil, že o osemnásť rokov neskôr v nej bude prežívať ďalšie dramatické udalosti.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít