Scéna z filmu Pojedeme k moři
Scéna z filmu Pojedeme k moři
Scéna z filmu Pojedeme k moři

Pojedeme k moři

Jedenásťročný Tomáš sa túži stať filmárom, takže keď k narodeninám dostane kameru, rozhodne sa nakrútiť svoj prvý film – o rodine a kamarátovi. Postupne spoznávame jeho otca, mamu, babičku, ale i kamaráta Harisa, ktorý mu pomáha s nakrúcaním. Ako všetci chalani aj Tomáš a Haris blbnú a užívajú si nakrúcanie, ale len do chvíle, kedy zistia, že kamera dokáže odhaliť i veci nečakané a nepríjemné. Netuší, že narazil na rodinné tajomstvo, ktoré má oveľa hlbšie korene, než by sa mohlo zdať...

Jedenásťročný Tomáš sa túži stať filmárom, takže keď k narodeninám dostane kameru, rozhodne sa nakrútiť svoj prvý film – o rodine a kamarátovi. Postupne spoznávame jeho otca, mamu, babičku, ale i kamaráta Harisa, ktorý mu pomáha s nakrúcaním. Chalani blbnú a užívajú si nakrúcanie, ale len do chvíle, kedy zistia, že kamera dokáže odhaliť i veci nepríjemné – napríklad pravdu o ich spolužiačke, do ktorej je Tomáš zamilovaný, alebo – že mu jeho otec klame! Dvakrát týždenne na miesto do práce tajne odchádza ktoviekam, ale zapiera to. Tomáš sa napriek obavám, že sa dozvie niečo, čo ho bude zrejme bolieť, rozhodne odhaliť to. Netuší, že narazil na rodinné tajomstvo, ktoré má oveľa hlbšie korene, než by sa mohlo zdať... Jeho odhalenie je šokujúce no pritom čisté svojou jednoduchosťou a ľudskosťou.

Film je detsky úprimný, hravý, spontánny, vyrozprávaný s humorom, ale miestami i drsný i krutý. Film pre celú rodinu a pre tých, ktorí nestratili dar detského pohľadu na svet, film, ktorý dojme aj pobaví. Film o dospievaní a o odvahe dospieť.

Réžia
Rok výroby
2014
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
91min 
Zvukové stopy 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít