Scéna z filmu S čerty nejsou žerty
Scéna z filmu S čerty nejsou žerty
Scéna z filmu S čerty nejsou žerty
Scéna z filmu S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty

Chamtivá macocha pripraví svojho nevlastného syna Petra o všetko, vrátane dedičstva po jeho otcovi. Peter sa medzitým zoznámi s dcérami miestneho kniežaťa, keď ich zachráni pri prechádzke, pri ktorej sa im splašili kone. Zaujme ho pri tom jedna z dcér - vyzývavá Angelina. Peter však pre ňu nič neznamená. Naproti tomu jej sestra Adélka dobrá a skromná, sa do Petra hneď zamiluje. Petrova macocha sa neštíti ničoho, a aby sa ho zbavila, spikne sa s miestnym správcom a spoločne proti Petrovi kujú pikle a pošlú ho do väzenia a potom i na vojnu. Peter však utečie a pretĺka sa svetom. Keď už nevie kam z konopí, stretne verného a spravodlivého priateľa - samotného čerta.

Česká rozprávková komédia o jednom pekelnom omyle, dvoch kamarátoch a troch nepotrestaných hriešnikoch, nakrútená na motívy rozprávky Boženy Němcovej... S takou chamtivou macochou by si radšej nikto nezačínal. A keď, tak jedine s pomocou čerta. Peter vďaka nej už nemá vôbec nič, a tak sa radšej pobral kade ľahšie. Na ceste sa však nielen že spriatelí s čertom, ktorý sa stane jeho najlepším priateľom, ale stihne zachrániť aj dcéry miestneho kniežaťa. Všetko zlé sa človeku raz vráti a s dobrom je to presne tak isto. Netreba hádam pripomínať, kde skončí macocha a kde Peter…

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

V našom aktuálnom programe ale objavíte ďalšie skvelé filmy.

Réžia
Rok výroby
1984
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
91min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít