Scéna z filmu BAB - Pásmo M1
Scéna z filmu BAB - Pásmo M1
Scéna z filmu BAB - Pásmo M1
Scéna z filmu BAB - Pásmo M1
Scéna z filmu BAB - Pásmo M1
Scéna z filmu BAB - Pásmo M1
Scéna z filmu BAB - Pásmo M1
Scéna z filmu BAB - Pásmo M1

BAB - Pásmo M1

7+ rokov. Súťažné pásmo so slovenským dabingom.

Školáci, pozor! Dôležité témy a myšlienky prevedené do animovaných príbehov si môžete pozrieť ako s rodičmi, tak aj s pani učiteľkami v škole alebo školskom klube. Animované filmy pre už trochu väčšie deti v sebe nesú aj veľa zábavy či humoru a pochádzajú nielen zo Slovenska , ale a aj z mnohých kútov celého sveta.

Súčasťou poroty sa môžete stať aj vy! Pomôžte nám vybrať film, ktorý získa Cenu DAFilms JUNIOR. Hlasujte za svojho favorita do 7. októbra 15.00 vo formulári TU.

Okrem filmov sme pre váspripravili aj zábavné kvízy, ktoré nájdete pri jednotlivých pásmach. Môžete tak s nami súťažiť o zaujímavé ceny.

FOR ENGLISH SCROLL DOWN

Spriateľ sa s vetrom

Česká republika, 2021, 0:02:51, 2D animácia, Réžia: Aneta Pauliny

Niekedy sa to, čo považujeme za svojho nepriateľa, môže stať prostriedkom na niečo oveľa lepšie

Patouille a padákové semienka

Francúzsko, 2021, 0:06:40', 2D animácia, Réžia: Inès Bernard-Espina, Mélody Boulissière, Clémentine Campos

Patouille je malý tvor, ktorý žije v harmónii s rastlinami. Spolu s kamarátom Momom objavujú úžasné vlastnosti rastlín.

Mimi a Líza - Záhrada

Slovensko, 2022 , 0:26:58, 2D animácia, Réžia: Katarína Kerekešová

Všetci susedia sa tešia z kolektívneho jesenného upratovania domu. Všetci sa zbavujú starých vecí, aby uvoľnili miesto pre nové. Mimi a Líza natrafia na dvere do tajomnej záhrady, kde žije záhradný trpaslík. Tento čarovný záhradník vysvetľuje zázračné prírodné cykly. Zrazu nadobudnú odpadky v kontajneri podobu rachotiaceho netvora. Vyskočí a zničí všetko v záhrade. Čarovný záhradník sa to snaží zastaviť, no netvor ho nešťastnou náhodou prehltne. Dievčatá musia zachrániť jeho aj záhradu.

Výťah osamote

Grécko, 2021, 0:03:38, Stop Motion, Réžia: Anastasia Papadopoulou

Štyria ľudia a čas, ktorý trávia vo výťahu. Inšpirované každodenným životom a rozdielnym správaním sa ľudí, keď sú sami a spoločensky prijateľným správaním, ktoré si jednotlivci osvojujú, keď sú vo verejnom priestore - najmä v stiesnenom a vždy nepohodlnom prostredí výťahu.

Bod zlomu

Kanada, 2021, 0:07:08, 2D animácia, Réžia: Ana Gusson

Dospievanie nie je ľahké, ani pre dvanásťročnú Ashley, ktorej mama, hoci má dobré úmysly, má svoju vlastnú predstavu o tom, kým by mala Ashley byť. Ashley sa ocitne v bezvýchodiskovej situácii a musí sa rozhodnúť, či si oblečie nevkusné šaty, ktoré neznáša, alebo nájde odvahu postaviť sa za seba a vzoprie sa tej príšere vnútri, ktorá ju brzdí. Krátky animovaný film “Bod zlomu” predstavuje rozhodujúci moment na Ashleyinej ceste k sebe samej, na ktorej však riskuje, že sklame osobu, ktorú ľúbi najviac - svoju mamu.

Keď som smutná

Arménsko, 2021, 0:06:30, 2D animácia, Réžia: Lilit Altunyan

Úsmev cestuje svetom smútku a mení sa vplyvom emócií a myšlienok...

Nebojím sa!

Nórsko, 2022, 0:07:02, 2D animácia, Réžia: Marita Mayer

Film pre najmenších o strachu, odvahe a objavovaní toho, že mnohých vecí sa nemusíme báť, ak im porozumieme.

Spiaci princ

Francúzsko, 2020, 0:04:59, 2D animácia , Réžia: Nicolas Bianco-Levrin

Tom by chcel, aby mu otec rozpovedal príbeh, lenže ocko nemá čas, a tak si Tom vymyslí svoj vlastný príbeh, v ktorom sú všetky jeho obľúbené postavy: piráti, rytieri, T-rex aj kovboji. V tomto radostnom zmätku bude malá princezná oveľa odvážnejšia než spiaci princ.


Befriend The Wind

Czech Republic, 2021, 0:02:51, 2D Animation, Direction: Aneta Pauliny

Sometimes that, what we consider our enemy, can become the means to something much better.

Two little birds

Uruguay, 2021, 0:03:30, 2D Animation, Direction: Alfredo Soderguit, Alejo Schettini

Two little birds living in the same tree. One is white and the other is black. Both live in peace and harmony until something new enters the scene. Whatever it is, an absurd object or a visitor, they are going to start a crazy competition where they will take the crazy situations to extremes. They must finally face the consequences of their absurd behavior. At the beginning of each new episode everything will return to the original situation.

Patouille and the parachute seeds

France, 2021, 0:06:40, 2D Animation, Direction: Inès Bernard-Espina, Mélody Boulissière, Clémentine Campos

Patouille is a little creature who lives in harmony with the plants. With his friend Momo, he discovers the amazing features of plants.

Mimi and Líza – The Garden

Slovensko, 2022, 0:26:58, 2D Animation, Direction: Katarína Kerekešová

All neighbours enjoy the collective autumn house cleaning. Everyone’s getting rid of old stuff to make room for new stuff. Mimi and Lisa chance upon a door to a mysterious garden where a garden gnome lives. This Magic Gardener explains the wonders of natural cycles. Suddenly the garbage in the container takes the form of a rattling Monster. It jumps and destroys all in the garden. The Magic Gardener tries to stop it but the Monster accidentally swallows him. The girls must save him and the garden.

Elevator Alone

Greece, 2021, 0:03:38, Stop Motion, Direction: Anastasia Papadopoulou

Four people and the time they spend in an elevator. Inspired by everyday life and by the difference in people's behavior when they are alone, in contrast to the socially acceptable behavior that individuals adopt when in public space and especially in the confined and always awkward setting of an elevator.

Pivot

Canada, 2021, 0:07:08, 2D Animation, Direction: Ana Gusson

Growing up isn’t easy, and it’s no exception for 12-year-old Ashley whose well-meaning Mom has her own ideas about who Ashley should be. Finding herself in an impossible situation, Ashley must decide whether to wear a gaudy dress she hates or find the courage to stand up for herself and fight the inner monster that is holding her back. The animated short film ‘Pivot’ is a defining moment in Ashley’s quest to be herself at the risk of disappointing the person she loves the most, her Mom.

When I am sad

Armenia, 2021, 0:06:30, 2D Animation, Direction: Lilit Altunyan

A smile travels through the world of sadness being transformed by emotions and thoughts...

I'm not afraid!

Norway, 2022, 0:07:02, 2D Animation, Direction: Marita Mayer

A film for the little ones about fear and courage and the discovery that there are many things you don't have to fear if you understand what it is.

The Sleeping Prince

France, 2020, 0:04:59, 2D Animation, Direction: Nicolas Bianco-Levrin

Tom would like his dad to tell him a story, but Daddy’s not available so Tom invents a stoey by himself, mixing all his favorite characters : pirates, knights, t-rex, cowboys. In this joyful mess, a little princess will be much more brave than the sleeping prince.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

V našom aktuálnom programe ale objavíte ďalšie skvelé filmy.

Rok výroby
Minutáž
70min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít