Scéna z filmu BAB - Pásmo L1
Scéna z filmu BAB - Pásmo L1
Scéna z filmu BAB - Pásmo L1
Scéna z filmu BAB - Pásmo L1
Scéna z filmu BAB - Pásmo L1
Scéna z filmu BAB - Pásmo L1
Scéna z filmu BAB - Pásmo L1
Scéna z filmu BAB - Pásmo L1
Scéna z filmu BAB - Pásmo L1
Scéna z filmu BAB - Pásmo L1

BAB - Pásmo L1

Rok výroby 
Minutáž
71min 
Zvukové stopy 
Titulky 

11+ rokov.
Súťažné pásmo so slovenskými a anglickými titulkami.

Menší diváci pozor, tieto filmy sú už určené pre vašich starších súrodencov a kamarátov. Animované filmy nie sú len o veselých príbehoch so šťastným koncom, ale aj o trápeniach, problémoch a iných posolstvách, ktoré sa dajú podať všemožne. Humorne, groteskne, morbídne...

Súčasťou poroty sa môžete stať aj vy! Pomôžte nám vybrať film, ktorý získa Cenu DAFilms JUNIOR. Hlasujte za svojho favorita do 7. októbra 15.00 vo formulári TU.

Okrem filmov sme pre vás pripravili aj zábavné kvízy, ktoré nájdete pri jednotlivých pásmach. Môžete tak s nami súťažiť o zaujímavé ceny.

FOR ENGLISH SCROLL DOWN

Pasažier

Argentína, 2022, 0:10:00, Stop Motion, Réžia: Juan Pablo Zaramella

Cesta konfliktným vzťahom medzi mužom, jeho spoločenským prostredím a kódmi.

Kocky

Nemecko , 2022, 0:03:14, 3D animácia , Réžia: Adrian Jaffé

Všetky kocky sa hýbu do rytmu, až dokým z neho jedna nevybočí. Táto metafora zobrazuje, ako tradičná maskulinita obmedzuje osobný vývin počas dospievania.

Medvedie objatie

Francúzsko, 2021, 0:10:33, Stop Motion, Réžia: Margrethe Danielsen

Nedočkavý medvedík čaká, kým prídu hostia na jeho narodeninovú oslavu. Pomaly zisťuje, že ho odmietli. Ale jeho odhodlanie osláviť narodeniny je stále silné, a tak sa voľný ako vták vydáva na lov po spoločnosti.

Jesenný pád

Kanada , 2021, 0:02:51, 2D animácia, Réžia: Desirae Witte

Leafie je odvážny javorový lístok, ktorý sa rád hýbe do rytmu. Keď však posledné vystúpenie naberie nečakaný spád, príde aj krutá realita ročného obdobia.

Vznikajúca láska

Francúzsko, 2021, 0:15:00, Papieriková animácia, Réžia: Claire Sichez

Po 20 spoločných rokoch majú Carine, Fabrice a ich syn Simon dobre usporiadaný každodenný život. Kým Carine robí len domáce práce, Fabrice trávi čas pozeraním televízie. Každý je v inom priestore a už sa im ani nestretnú pohľady.

V harmónii

Veľká Británia, 2021, 0:04:19, 3D animácia , Réžia: Markus Svendsen Øvre

Vo svete, kde sa nedá komunikovať inak, ako hudobnými nástrojmi alebo tvorením zvukov pomocou tela, je náročné si vytvoriť vzťahy. Malý muž, ktorý kráča cez nádhernú zelenú a machovú krajinu, sa pokúša hrať svoje rytmické melódie, aby si vytvoril láskyplné puto s niekým výnimočným.

Vynaliezavá medvedica

Švajčiarsko, 2021, 0:03:03, 2D animácia, Réžia: Noah Erni

Kvôli globálnemu otepľovaniu musí mladá ľadová medvedica v lete 2031 opustiť domov a odísť do Zurichu. Spolu s ostatnými zvieratami sa snaží prežiť, až jedného dňa dostane nápad, ktorý navždy zmení svet.

Je presne dostatok času

Rakúsko, 2021, 0:02:00, 2D animácia, Réžia: Oskar Salomonowitz

Oskar Salomonowitz, dvanásťročný syn filmárov Anje Salomonowitzovej a Virgila Widricha, nakreslil kým zomrel, do zošita 206 obrázkov. Jeho otec na zvyšné prázdne strany dokreslil zvyšok filmu.

Sestry

Česká republika, 2021, 0:11:22, 2D animácia, Réžia: Andrea Szelesová

Veľká sestra – obrovská osoba – uviazla v opustenej piesočnej púšti. Keďže sa nemá o seba ako postarať, musí na seba túto ťarchu vziať jej nahnevaná mladšia sestra. Ale Veľká sestra sa stále zväčšuje a naďalej klesá do svojej pasce. Napriek tomu, že sa to Malá sestra snaží zastaviť, ostáva jej jediná noc na to, aby sa rozlúčila a odišla.

Ľudovít I., Kráľ oviec

Nemecko, 2022, 0:08:20, Stop Motion, Réžia: Markus Wulf

V jeden veterný deň nájde baran Ľudovít papierovú korunu, čo z neho urobí Ľudovíta I., Kráľa oviec. Prihovára sa k ľudu, krotí prírodu, zahajuje slávnosti, delí ovce podľa farby a rozhoduje o tom, kto čo bude robiť. Veci si idú svojou kráľovskou cestou. Aspoň do najbližšieho nárazu vetra.


Passenger

Argentina, 2022, 0:10:00, Stop Motion, Direction: Juan Pablo Zaramella

A journey through the conflictive relationship between a man, his social environment and codes.

Blocks

Germany, 2022, 0:03:14, 3D Animation, Direction: Adrian Jaffé

All Blocks move to the rhythm until one steps out of line. This metaphor shows how traditional masculinity restricts personal development while growing up.

Bear Hug

France, 2021, 0:10:33, Stop Motion, Direction: Margrethe Danielsen

An eager little bear is waiting for his birthday guests to arrive. Slowly he realizes that he has been rejected. But the determination to celebrate his birthday is still strong, and, free as a bird, his hunt for company begins.

The Fall

Canada, 2021, 0:02:51, 2D Animation, Direction: Desirae Witte

Leafie is a plucky little maple leaf who loves to groove. But when their latest performance takes an unexpected turn, the harsh realities of the season come crashing down.

L'Amour en Plan

France, 2021, 0:15:00, Cutout Animation, Direction: Claire Sichez

After 20 years of living together, Carine, Fabrice and their son Simon have a well-ordered daily life. While Carine is restricted to household chores, Fabrice spends his time watching television. Each in a different space, their eyes no longer meet.

In Harmony

United Kingdom, 2021, 0:04:19, 3D Animation, Direction: Markus Svendsen Øvre

In a world where the only form of communication is with musical instruments, or creating sounds with their body, it is difficult to make connections. Following through a luscious green and mossy landscape, a small man attempts to play his rhythmic tunes in order to create a loving bond with someone special.

Vynaliezavá medvedica

Switzerland, 2021, 0:03:03, 2D Animation, Direction: Noah Erni

Due to global warming a young polar bear has to leave her home in summer 2031 and moves to Zurich. Together with all other animals she tries to make a living until she suddenly has an idea, that will change the world for ever.

There is exactly enough time

Austria, 2021, 0:02:00, 2D Animation, Direction: Oskar Salomonowitz

Oskar Salomonowitz, the 12-year-old son of filmmakers Anja Salomonowitz and Virgil Widrich, had drawn 206 frames of a flip book when he died in an accident. Using the remaining blank sheets, his father continued drawing the film.

Sestry

Czech Republic, 2021, 0:11:22, 2D Animation, Direction: Andrea Szelesová

The Big Sister – a person of colossal size – is trapped in sand in a deserted landscape. With no way to take care of herself, this burden falls on her resentful little sister. But The Big Sister keeps growing and sinking into her trap. Despite of The Little Sister’s attempts to stop it, she is left with one night to say goodbye and let go.

Louis I. King of the Sheep

Germany, 2022, 0:08:20, Stop Motion, Direction: Markus Wulf

One windy day, Louis the sheep finds a paper crown and thereby becomes Louis I. King of the Sheep. He addresses his people, tames nature, initiates festivities, separates the sheep by color and decides who gets to do what. Things go their royal ways. At least until the next gust of wind.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

V našom aktuálnom programe ale objavíte ďalšie skvelé filmy.

Rok výroby
Minutáž
71min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Detail filmu

  • Originálny názov
    Pásmo L1
  • Minutáž
    71 min (46-90 min.)
  • Farba
    • Farebný

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít