Ozveny Pražského filmového kufra

Víťaznými filmami šiesteho ročníka festivalu mladých filmárov Pražský filmový kufor je dvanásť filmov animovaných, experimentálnych, dokumentárnych a hraných, ktorých autormi sú deti od 6 do 20 rokov.

Niektoré z týchto filmov prekvapia svojou hravosťou a mierou fantázie, iné hĺbkou výpovede, ktorá vyslovená detským jazykom a obohatená značnou mierou fantázie môže diváka až dojať. Spájajúcim článkom medzi týmito filmami je predovšetkým silná a autentická výpoveď mladých tvorcov o súčasnom svete. Odhaľujú nám celkom otvorene, čo sa ich vnútorne dotýka a často prekvapivým spôsobom reflektujú udalosti nášho sveta.

Porota festivalu tento rok zastúpená dvanástimi významnými filmármi naprieč filmovými profesiami (režiséri Karel Smyczek, Marta Nováková, dokumentaristi Miroslav Janek a Květa Chaloupková, scenáristky Kristina Elšíková a Irena Hejdová, animátori Lukáš Urbánek a Miloš Kirsch alebo dramaturg hranej tvorby Jaroslav Kučera) mala za úlohu vybrať vždy jeden najlepší film v danej žánrovej a vekovej kategórii. Všetky tieto ceny spolu s radom čestných uznaní poroty boli udelené v prvej polovici novembra na FestDni Kufri, ktorý tento rok prebehol Pražskému konzervatóriu v divadle Na rejdišti.

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít