Scéna z filmu Pravidlá lži
Scéna z filmu Pravidlá lži
Scéna z filmu Pravidlá lži
Scéna z filmu Pravidlá lži
Scéna z filmu Pravidlá lži

Pravidlá lži

Dvanásť ľudí sa nechá na rok zavrieť na statku na Šumave. Dobrovoľne sa zriekli slobody a navzájom si pomáhajú prekročiť svoju minulosť spojenú s drogovou závislosťou v uzatvorenej terapeutickej komunite. ..

Tridsaťtriročný Roman prichádza do terapeutickej komunity na šumavskom statku, aby sa zbavil svojej drogovej závislosti. Dvanásť ľudí, mužov i žien rôzneho veku a sociálneho statusu, sa tu pod dohľadom troch terapeutov dobrovoľne podriaďuje tvrdému režimu. Nikto nemôže mať hlavné slovo, erotické vzťahy sú zakázané a za porušenie pravidiel komunity hrozí vylúčenie. Mnohí z nich sa už dotkli smrti - predávkovanie, pokusy o samovraždu a agresivita vystupňovaná tvrdými drogami zasiahli i tých navonok najsilnejších. Každý z nich do skupiny prináša minulosť, ktorú si musí pred ostatnými i sám pred sebou opäť prežiť. Na staré bolesti, krivdy a viny sa nabaľujú nové: kto komu v hustnúcej atmosfére podozrení a lží ešte dokáže veriť? Komorná psychologická dráma úmyselne rozbíja zovretý rozprávačský tvar retrospektívami, v ktorých spoznávame minulosť jednotlivých aktérov. KVIFF

Réžia
Rok výroby
2006
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
119min 
Zvukové stopy 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít