Scéna z filmu Adéla ještě nevečeřela
Scéna z filmu Adéla ještě nevečeřela
Scéna z filmu Adéla ještě nevečeřela

Adéla ještě nevečeřela

Hlavným hrdinom je slávny americký detektív Nick Carter, vyzbrojený najnovšími technologickými pomôckami a zdravým sebavedomím, ktorý prichádza do secesnej Prahy, aby vyriešil záhadné zmiznutie v rodine grófky Thunovej. Asistuje mu český komisár, pivár a labužník, Ledvina, diabolským protivníkom je podlý botanik a jeho „cvičená“ mäsožravá rastlina Adéla a objektom detektívovho láskyplného vzplanutia je zas pôvabná Květuška…

Slávny americký detektív, diabolský botanik a mäsožravá kvetina vo farbistej paródii brakových detektíviek, ktorá sa stala kultovou komédiou československej filmovej histórie.

Paródiou Adéla ještě nevečeřela pokračovali scenárista Jiří Brdečka (1917-1982) a režisér Oldřich Lipský (1924-1986) v spolupráci, ktorá odštartovala paródiou na brakovú literatúru - Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964). Tentokrát sa, opäť s príznačným humorom a sebe vlastnou poetikou, zamerali na dobrodružné detektívky. Hlavným hrdinom je slávny americký detektív Nick Carter, vyzbrojený najnovšími technologickými pomôckami a zdravým sebavedomím, ktorý prichádza do secesnej Prahy, aby vyriešil záhadné zmiznutie v rodine grófky Thunovej. Asistuje mu český komisár, pivár a labužník, Ledvina, diabolským protivníkom je podlý botanik a jeho „cvičená“ mäsožravá rastlina Adéla a objektom detektívovho láskyplného vzplanutia je zas pôvabná Květuška… Spôsob rozprávania, jemná irónia, nadhľad, humor i herecké prejavy odkazujú k Limonádovému Joeovi. Komédia je nabitá podprahovými gagmi, vtipnými hláškami, popkultúrnymi odkazmi, má nezameniteľnú dobovú atmosféru a je vyznaním lásky k Prahe, krčmám, pivu, údeninám a tiež svojráznou poctou brakovej literatúre. Koniec filmu naznačuje možné pokračovanie. K tomu však už nedošlo.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

V našom aktuálnom programe ale objavíte ďalšie skvelé filmy.

Réžia
Rok výroby
1977
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
103min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít