Scéna z filmu Medzi odpadmi
Scéna z filmu Medzi odpadmi
Scéna z filmu Medzi odpadmi
Scéna z filmu Medzi odpadmi
Scéna z filmu Medzi odpadmi

Medzi odpadmi

„Žijeme v dobe plastovej,“ zaznie hneď na úvod od jedeného z protagonistov. Dokument na príklade mesta Zlín ukazuje, čo toto prehlásenie v praxi vlastne znamená, a to zďaleka nielen pre miestnych občanov. Krátky reportážny film zachytáva situáciu s ťažko recyklovateľnými odpadmi. Sprevádzajú ním zamestnankyne miestneho úradu a pracovníci Technických služieb Zlín, ktorých režisér spovedá a zaznamenáva priamo pri práci.

„Žijeme v dobe plastovej,“ podotýka hneď na úvod jeden z protagonistov. Dokument na príklade mesta Zlín ukazuje, čo toto prehlásenie v praxi vlastne znamená, a to zďaleka nielen pre miestnych občanov.

Krátky reportážny film zachytáva situáciu s ťažko recyklovateľnými odpadmi. Sprevádzajú ním zamestnankyne miestneho magistrátu a pracovníci Technických služieb Zlín, ktorých režisér spovedá a zaznamenáva priamo pri práci. Na lokálnych súvislostiach východomoravskej obce približuje technickú, ekonomickú i politickú stránku celého problému. K tomu sa neodbytne pridávajú otázky s celospoločenským presahom, týkajúce sa širšej udržateľnosti dnešného konzumného spôsobu života.

Réžia
Rok výroby
2019
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
21min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít