Scéna z filmu Lucie, postrach ulice
Scéna z filmu Lucie, postrach ulice
Scéna z filmu Lucie, postrach ulice

Lucie, postrach ulice

Šesťročná Lucia strávila nezabudnuteľné prázdniny u svojho starého otca na dedine. O týždeň ide prvý krát do školy, a tak sa vracia s rodičmi do mesta. Lucia sa však cíti doma osamelo, všetky jej kamarátky sú ešte odcestované. Jediný, s kým sa môže hrať je protivný Osvald a jeho banda. Ale oni o priateľstvo malého dievčaťa nestoja a robia jej len naprieky. Prinútia ju kradnúť v obchode. Lucia siahne po balíčku plastelíny značky Ferda & Ferda... A to je iba začiatok jej neobyčajného dobrodružstva. V krabičke sa totiž nachádzajú dve zázračné postavičky z plastelíny, ktoré sa stanú jej najlepšími priateľmi.

Šesťročná Lucia strávila skvelé prázdniny u svojho starého otca na dedine. O týždeň ide prvý krát do školy, a tak sa vracia s rodičmi do mesta. Pre prváčku je najdôležitejšie mať školskú tašku a tú dostane od všetkých príbuzných. Nie jednu, ale hneď tri. Lucia sa však cíti osamelo, všetky jej kamarátky sú ešte odcestované. Jediný, s kým sa môže hrať je protivný Osvald a jeho banda. Ale oni o priateľstvo malého dievčaťa nestoja a robia jej len naprieky. Doma má z toho potom len nepríjemnosti a zákazy. Osvald ju dokonca prinúti kradnúť v obchodnom dome. Lucia siahne po balíčku plastelíny značky Ferda & Ferda... A to je začiatok jej neobyčajného dobrodružstva. V krabičke sú totiž dve zázračné postavičky z plastelíny, ktoré sa stanú Luciinými najlepšími priateľmi...

Režisér Jindřich Polák a scenárista Oto Hofman sú známi príbehmi o mlčanlivom mužovi s kúzelným klobúkom - pánovi Tauovi i zábavným rozprávaním o Chobotniciach z II.poschodia (1986). Hlasy dvom animovaným postavičkám z plastelíny prepožičali Jiřina Bohdalová a Josef Dvořák. Úlohy Lucie sa ujala vtedy často obsadzovaná Žaneta Fuchsová, ktorá patrila k Polákovým obľúbeným detským herečkám. Na najpopulárnejšiu Polákovu postavu, pana Taua, upozorňuje obsadenie Otta Šimánka, ktorý si v snímke Lucie, postrach ulice zahral detektíva obchodného domu.

Filmový přehled - Lucie, postrach ulice

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

V našom aktuálnom programe ale objavíte ďalšie skvelé filmy.

Réžia
Rok výroby
1979
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
76min 
Zvukové stopy 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít