Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes

Fany a pes

Film sa odohráva v Lipsku v roku 1989 na pozadí skutočných udalostí. Dvanásťročná Fany sa stará o psa svojej najlepšej kamarátky Sophie dlhšie, ako bolo v pláne - Sophie totiž s maminkou v priebehu letných prázdnin emigrovala na Západ. Fany ale neverí, že sa svet môže jednoducho deliť na Východ a Západ a rozhodne ju nič nezastaví v tom, aby sa pokúsila kamarátku nájsť a psa vrátiť. Historické udalosti sa nám niekedy zdajú príliš vzdialené a zložité, obzvlášť keď ich poznáme iba z čiernobielych fotiek. Spolu s Fany a psom Sputnikom sa ale do doby pred viac ako tridsiatimi rokmi prenesieme akoby nič.

Lipsko na konci leta 1989. Dvanásťročná Fany sa s láskou stará o Sputnika, psa svojej najlepšej kamarátky Sophie, ktorá odišla s mamou na letné prázdniny do Maďarska.

Na začiatku školského roka sa však Sophie do triedy nevrátila...ako mnoho iných ušla s maminkou na Západ. Fany sa odvážne vydá kamarátku hľadať, chce jej vrátiť psa Sputnika. Stane sa tak svedkom pohnutých udalostí, ktoré zmenia budúcnosť celej krajiny.

Príbeh Fany zobrazuje, v zhode s realitou a so zmyslom pre detail či cit pre vtedajšiu atmosféru, priebeh pokojnej revolúcie na jeseň v roku 1989 z pohľadu dieťaťa. Napínavý a zároveň láskavý animovaný film o sile priateľstva a odvahe zmeniť históriu sa hlboko dotkne nielen mladých divákov.


Ďalšie informácie k filmu a doplnkové edukačné materiály nájdete na stránke Fany a pes.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Réžia
Rok výroby
2019
Krajina pôvodu
  • Nemecko
  • Belgicko
  • Česko
  • Luxembursko
Minutáž
86min 
Zvukové stopy 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít