Scéna z filmu Psia láska
Scéna z filmu Psia láska
Scéna z filmu Psia láska
Scéna z filmu Psia láska
Scéna z filmu Psia láska

Psia láska

Česká chovateľka huskyov Jana Henychová sa opakovane zúčastňuje závodov psích záprahov. Pravidlá sú jasné: dvanásť dní na prekonanie 1200 kilometrov zasneženej pustatiny. Filmový portrét odhodlanej ženy obklopenej vernou psou svorkou sprostredkúva surový zážitok veľmi náročnej cesty, ktorá rozhodne nie je pre každého. Udrží Jana krok s ostatným účastníkmi závodu, ktorý býva doménou mužov? Životný štýl hlavnej hrdinky spoločne so zábermi podmanivej severskej krajiny nás na niekoľko desiatok minút teleportujú až za polárny kruh.

Dvanásť dní na prekonanie 1 200 kilometrov zasneženou pustatinou. Také sú parametre nórskych pretekov psích záprahov Finnmarksløpet, do ktorých sa opakovane púšťa česká chovateľka psov husky a musherka Jana Henychová.

V lete Jana organizuje "psie tábory" pre deti a zarába si na to, aby sa z Jizerských hôr mohla presunúť 1 500 kilometrov na sever, do zimného Švédska. Tam so svojimi štvornohými spolupretekármi zahajuje trojmesačný tréning, často v teplotách hlboko pod bodom mrazu. Pripravujú sa však na cieľ ešte náročnejší: zdolanie drsných diaľkových pretekov v mushingu, ktoré sa z roka na rok viac profesionalizujú a amatérom ako Jana nastavujú vysokú latku. Udrží Jana krok s ostatnými v tomto náročnom športe, ktorý býva doménou mužov?

Filmu dominujú zábery podmanivej severskej krajiny, ale točí sa predovšetkým okolo hlavnej hrdinky a jej životného štýlu. Komentár bezprostrednej a svojsky drsnej Jany je priamy a úprimný - či už sa týka toho, čo sa práve okolo nej deje, alebo poodhaľuje jej náhľad na život, ku ktorému neodmysliteľne patrí štekot psej svorky. Psí láska je film o relativite šťastia, spokojnosti a o ceste za snom, dláždenej nepohodlím, ktoré by pre väčšinu ľudí bolo neznesiteľné.

Réžia
Rok výroby
2020
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
75min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít