Scéna z filmu Minna a továreň na sny
Scéna z filmu Minna a továreň na sny
Scéna z filmu Minna a továreň na sny
Scéna z filmu Minna a továreň na sny
Scéna z filmu Minna a továreň na sny

Minna a továreň na sny

Život dvanásťročnej dievčiny Minny sa obráti hore nohami hneď dvakrát. Prvýkrát, keď proti svojej vôli dostane nevlastnú sestru Jenny. Tá je rovnako stará ako ona, odrazu sa prisťahovala, je hrozne otravná a všetci očakávajú, že sa z nich stanú najlepšie kamarátky. A potom druhýkrát, keď v spánku objaví úžasné tajomstvo. Zistí, ako vlastne vznikajú sny. Vďaka šťastnej náhode objaví, že svet snov má podobu nekonečných filmových štúdií, ktoré pripomínajú hollywoodsku továreň na sny. A že každý z nás tam má vlastný filmový štáb a režiséra svojich snov. Hm... aké ťažké by bolo prehovoriť režiséra, aby sa niekomu, koho neznášate, snívalo niečo fakt veľmi, veľmi hnusné?

Skúste si predstaviť snívanie ako svet nekonečných filmových štúdií, v ktorom má každý z nás vlastný filmový štáb a režiséra svojich snov. Presne tento svet objaví dvanásťročná Minna, keď sa v spánku zhodou náhod dostane do snového zákulisia a zisťuje tak, že aj ona sama odtiaľto môže ovplyvniť sny iných ľudí.

Minna je inteligentné dievča, ktoré si veľmi nepotrpí na svoj vzhľad, vystačí si s jedným starým svetrom, tlačidlovým telefónom a radšej ako na internete trávi čas hraním šachu či varením. Jej pokojný život vo dvojici, teda v trojici - s otcom a škrečkom naruší príchod otcovej priateľky s dcérou Jenny. Nová nevlastná sestra je pravým opakom Minny – sociálne siete a počet lajkov je pre ňu dôležitejší ako výška IQ. Navyše, je veľmi arogantná, egoistická a Minnu v jej vlastnom dome doslova terorizuje. Minna sa teda rozhodne Jenny trochu „osladiť“ život a zoberie sny svojej nevlastnej sestry do vlastných rúk. Režírovanie cudzích snov sa jej však čoskoro vymkne spod kontroly...

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Réžia
Rok výroby
2020
Krajina pôvodu
  • Dánsko
Minutáž
80min 
Zvukové stopy 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít