Scéna z filmu Kým sa skončí táto noc
Scéna z filmu Kým sa skončí táto noc
Scéna z filmu Kým sa skončí táto noc
Scéna z filmu Kým sa skončí táto noc
Scéna z filmu Kým sa skončí táto noc

Kým sa skončí táto noc

Psychologická sonda do vnútra ľudí, ktorí prežívajú noc v luxusnom nočnom podniku. Tu sa rodia aj umierajú malé sny, malých postáv.

Do prepychového nočného podniku Družba kdesi v „slovenských veľhorách“ aj túto noc zamieria či zablúdia ľudia hľadajúci únik zo všedného každodenného života, uvoľnenie v bezstarostnosti, zabudnutie na všetko, čo ich čaká vonku alebo zajtra. Po rokoch nadpráce, strádania a zúfalého šetrenia, tam zavítajú napríklad dve mladé české úradníčky, ktoré si vysnívali a za každú cenu užívajú all inclusive dovolenku snov. V bare stretávajú dvoch nápadníkov, domácich štamgastov, pre ktorých je „nabúravanie sa“ do podobných programov slasti osviežujúcou samozrejmosťou. Aj ostatní hostia, rôzne omámení ilúziou sladkého života, sú rozhodnutí vypnúť a prežiť niečo výnimočné – zakúsiť ten pocit, keď si bez (seba)kontroly môžete dovoliť všetko. Postavy Solanovho príbehu vstupujú do vyvoleného inkubátora šťastia a družby, aby na čas odmietli život poznamenaný „jazvami večnej neuspokojenosti“ (Antonioni), no tušia, že ich čaká hlavne ťažoba vytriezvenia.

(autor textu: Martin Kaňuch)

Viac o filme na SK CINEMA

Réžia
Rok výroby
1965
Krajina pôvodu
  • Slovensko
Minutáž
85min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít