Scéna z filmu IKONY - Martin Kusý a Pavol Paňák
Scéna z filmu IKONY - Martin Kusý a Pavol Paňák
Scéna z filmu IKONY - Martin Kusý a Pavol Paňák
Scéna z filmu IKONY - Martin Kusý a Pavol Paňák

IKONY - Martin Kusý a Pavol Paňák

Dokumentárny seriál o generácii architektov a architektiek, ktorá stojí za najpozoruhodnejšími slovenskými stavbami druhej polovice 20. storočia.

Martin Kusý /1948/, Pavol Paňák /1948/

Pracovali v bratislavskom ŠPTÚ v ateliéri pod vedením Iľju Skočeka. V roku 1990 založili spoločný ateliér s kolegami Petrom Bauerom a Eduardom Šutekom, v súčasnosti projektujú najmä v autorskej dvojici. V roku 1980 vyhrali (spolu s P. Bauerom) súťaž na novú budovu Slovenského národného divadla v Bratislave, projektu a realizácii sa venovali do roku 2007, keď bola budova otvorená. Venujú sa taktiež projektovaniu obnov diel modernej architektúry ako aj pedagogickej práci.

Réžia
Rok výroby
2020
Krajina pôvodu
  • Slovensko
Minutáž
26min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít