Dokument o vojenských kuchároch, o tom, ako každodenné potreby tisícok ozbrojených žalúdkov ovplyvňovali víťazstvá a prehry štátnikov. O poľnej kuchyni ako modeli sveta, kde sa príprava jedla stáva taktikou boja.
Kuchári z rôznych kútov Európy pripravujú v dokumentárnom filme Petra Kerekesa svoje obľúbené jedlá a rozprávajú dramatické príbehy z vojenského života za sporákom. Svojím kuchárskym umením bojovali s každodennou nutnosťou naplniť žalúdky tisíckam vojakov a tak ovplyvňovali výkony svojich armád a nepriamo aj dôležité dejinné udalosti. Vďaka tomuto nezvyčajnému uhlu pohľadu a „oživeným“ spomienkam pamätníkov získava divák zaujímavú interpretáciu takzvaných veľkých dejín.
6 vojen, 10 receptov, 60 36 1024 mŕtvych. - Film je postavený na receptoch vojenských kuchárov od druhej svetovej vojny až po vojnu v Čečensku, od Francúzska cez Balkán až po Rusko. Ukazuje vojnové konflikty a zásadné dejinné udalosti z neobvyklého uhla pohľadu. Hovorí o poľnej kuchyni ako modeli sveta, kde sa príprava jedla stáva taktikou boja. Boja o veľké ideály, ktoré stoja na pevných nohách kuchynského stola.