Scéna z filmu Cesta hore
Scéna z filmu Cesta hore
Scéna z filmu Cesta hore
Scéna z filmu Cesta hore

Cesta hore

Film o tvrdohlavosti, zdolávaní vlastných limitov, ale aj o kompromisoch a cene, ktorú môžu mimoriadne výkony stáť. Radek Jaroš si ako prvý Čech splnil horolezecký sen vystúpiť na K2.

Cesta hore rozpráva o tvrdohlavosti, o zdolávaní vlastných a všeobecne ľudských limitov, ale aj o kompromisoch a cene, ktorú môžu mimoriadne osobné výkony stáť. Radek Jaroš si ako prvý Čech a len pätnásty človek na svete splnil horolezecký sen a unikátne za prítomnosti kamery vyliezol na poslednú z najvyšších hôr sveta K2, ktorá mu chýbala do tzv. Koruny Himálájí. Film sa tak pre diváka stáva mimoriadnou príležitosťou absolvovať spoločne s Radkom a jeho horolezeckými priateľmi, Miskou a Trávou, strastiplnú cestu na osemtisícový vrchol a stať sa na malú chvíľu doslova súčasťou expedície na K2. Štíty veľhôr sú odrazu dostupné i pre tých, ktorí hory síce obdivujú, ale niečo podobné by nikdy sami nepodnikli. Diváci tak môžu vďaka filmu autenticky prežívať obavy i úľavu hlavných hrdinov, pocítiť ťarchu každého kroku i dychu v nepredstaviteľnej nadmorskej výške a snáď i nakoniec porozumieť majestátnej kráse, za ktorú se mnohokrát platí tou najvyššou cenou.

Réžia
Rok výroby
2015
Krajina pôvodu
  • Česko
  • Slovensko
Minutáž
99min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít