Scéna z filmu Piata loď
Scéna z filmu Piata loď
Scéna z filmu Piata loď
Scéna z filmu Piata loď
Scéna z filmu Piata loď

Piata loď

Príbeh netradičnej detskej rodiny inšpirovaný skutočnou udalosťou, keď sa nevinná hra stala niečím, čo navždy zmenilo ich životy. Svet dospelých videný detským pohľadom, svet detí i s tým, čo dospelí nevidia... Jarka, má desať rokov a má mamu, ktorá nechce byť mamou. Jarka je stále sama, zúfalo hľadá lásku a nachádza ju náhodou, keď za zvláštnych okolností vezme dve batoľatá do opustenej záhradnej chatky. Spolu s kamarátom Kristiánom tak vytvoria detskú rodinu, dobre ukrytú pred zrakom dospelých.

Piata loď je príbehom detského dobrodružstva, svet dospelých videný detským pohľadom, svet detí aj s tým, čo dospelí nevidia.

Film rozpráva príbeh detí, ktoré sa bezpečnejšie ako doma cítia na ulici, kde hľadajú záchranné člny medzi rozprávkou a drsnou realitou. Takým dieťaťom je aj Jarka. Má desať rokov a má mamu, ktorá nechce byť mamou. Jarka je stále sama, zúfalo hľadá lásku a nachádza ju náhodou, keď za zvláštnych okolností vezme dve batoľatá do opustenej záhradnej chatky. Spolu s kamarátom Kristiánom tak vytvoria detskú rodinu, dobre ukrytú pred zrakom dospelých. Ich konanie je dojemným a detsky úprimným pokusom napraviť svet dospelých svojou hrou na rodinu, akú by chceli mať. Svoj svet v záhrade, ktorý si na chvíľu dokázali vytvoriť, a puto, ktoré medzi nimi vzniklo, si odnášajú do života ako čosi tajomne čisté a trvalé.

Film, nakrútený na motívy úspešného rovnomenného románu Moniky Kompaníkovej, ktorý sa stal najlepšou knihou roka 2010, je druhým dlhometrážnym filmom režisérky Ivety Grófovej.

„Každé dieťa môže byť na chvíľu dospelé, a každé mesto môže mať na chvíľu more.“

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Réžia
Rok výroby
2017
Krajina pôvodu
  • Slovensko
  • Česko
Minutáž
85min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít