Scéna z filmu Netvor stále žije
Scéna z filmu Netvor stále žije
Scéna z filmu Netvor stále žije

Netvor stále žije

Film sa dotýka jadra súčasnej európskej politiky a rieši prečo ľavicové zmýšľanie postavené na dielach Karla Marxa je v súčasnej dobe také trendy. V Bulharsku spôsobil veľký rozruch, pretože pomenoval konkrétnych bývalých komunistických agentov, ktorí odmietali demokratickú vládu v krajine a doteraz sú stále pri moci.

Film Netvor stále žije sa dotýka jadra súčasnej európskej politiky a rieši prečo ľavicové zmýšľanie postavené na dielach Karla Marxa je v súčasnej dobe také trendy. Bulharsko je tou časťou Európy, ktorá je pozadu práve preto, že sa nevysporiadala s následkami komunizmu a kolapsom ľavicových myšlienok. Napriek tomu nikto nevie, že presne tu vzniklo najväčšie protikomunistické hnutie v roku 1948, ktoré existovalo takmer 10 rokov. Tento film spôsobil v Bulharsku veľký rozruch, pretože pomenoval konkrétnych bývalých komunistických agentov, ktorí odmietali demokratickú vládu v krajine za posledných 26 rokov a doteraz sú stále pri moci.

Réžia
Rok výroby
2016
Krajina pôvodu
  • Bulharsko
Minutáž
91min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít