Fotografia nie je k dispozícii.

Vesela Kazakova (Bulharsko)

Vesela Kazakova vyštudovala herectvo na Národnej divadelnej a filmovej akadémii v Sofii. Ďalej študovala Vysokú školu ekonomických štúdií v Sofii a Divadelné štúdia v Londýne, odbor produkcie a herectva. V roku 2006 na Berlinale získala cenu Shooting Star Award, v roku 2005 Cenu pre najlepšiu herečku na MFF Moskva. Je držiteľkou množstva bulharských ocenení. V. Kazakova tiež spolupracovala na niekoľkých divadelných hrách ako vedúca projektu, herečka, skladateľka a spoluautorka. Filmy nakrúca a produkuje v spolupráci s Minou Mileva, s ktorou založila spoločnosť Activist38.

Filmografia

  • The Beast Is Still Alive / Netvor stále žije
    2016
  • Uncle Tony, Three Fools and the Secret Service / Strýčko Tony, traja blázni a tajná služba
    2014
  • Because of Mum
    2013
  • Where is Your Head
    2010
  • Just so Darwin
    2009
  • Telling Tales
    2008
  • Because of Her
    2007

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít