Scéna z filmu Šarkan
Scéna z filmu Šarkan
Scéna z filmu Šarkan
Scéna z filmu Šarkan
Scéna z filmu Šarkan

Šarkan

Príbeh o odchádzaní blízkeho človeka z pohľadu dieťaťa je vyrozprávaný bez slov. Je plný obrazov s bohatou štruktúrou a poetických nápadov.

Šarkan sa zaoberá otázkou smrti vo vzťahu medzi malým chlapcom a jeho dedkom. Robí to jednoduchým, metaforickým a symbolickým spôsobom. Vysvetľuje, že nikto z nás tu nie je naveky a že všetky živé bytosti musia zomrieť. Snaží sa tiež ukázať, že smrť neznamená koniec našej cesty.

Malý chlapec navštevuje svojho starého otca na vidieku a chodia spolu púšťať šarkana. Obidve postavičky sú vyrobené z vrstiev, ktoré symbolizujú ich vek. Chlapec má veľa vrstiev a celý život má ešte len pred sebou. Na druhej strane dedko už stratil väčšinu svojich vrstiev a zostalo už len málo. S pribúdajúcim vekom je tenší a na konci života je tenký ako list papiera. Jedného dňa ho vietor odfúkne a vezme ho až k oblohe …

Film, plný obrazov s bohatou štruktúrou, ktoré rozprávajú príbeh o spomínaní na tých, čo už nie sú medzi nami, mal svetovú premiéru na Berlinale v súťažnej sekcie GenerationKplus a získal niekoľko významných zahraničných i domácich ocenení.


Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Réžia
Rok výroby
2019
Krajina pôvodu
  • Česko
  • Poľsko
  • Slovensko
Minutáž
13min 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít