Scéna z filmu Cesta fotografa
Scéna z filmu Cesta fotografa
Scéna z filmu Cesta fotografa
Scéna z filmu Cesta fotografa

Cesta fotografa

Cesta fotografa Jara Sýkoru za príbehmi ľudí, spojených s prírodou a tichým, izolovaným životom v dreveniciach na oravských lazoch.

Cesta fotografa Jara Sýkoru za príbehmi ľudí, pri tvorbe cyklu portrétov obyvateľov oravských grúňov s názvom Ľudský príbeh. Jaromír Sýkora sa fotografovaniu ľudí na Orave venoval niekoľko rokov a postupne si s nimi vybudoval dôverný vzťah. Vo filme sa s ním kamera vydáva do osamotených dreveníc v oravských lazoch, kde žijú objekty jeho pozorovania. Sú to starí prostí ľudia dožívajúci na svojom kuse zeme, ktorá pre nich znamená slobodu. Na to, že sú pozorovaní, si už zvykli a pred kamerou sa správajú veľmi prirodzene.

Kubošov film prináša portrét samotného fotografa a zároveň aj jeho práce ako poslania. Sýkorova zanietenosť pre pozorovanie portrétovaných osôb je vyjadrená aj jeho komentárom a opisom svojej práce. Nie je fascinovaný chudobou či bezmocnosťou, zaujíma ho čas a jeho vplyv na človeka.

Réžia
Rok výroby
1995
Krajina pôvodu
  • Slovensko
Minutáž
15min 
Zvukové stopy 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít