Scéna z filmu IKONY - Ján Miloslav Bahna
Scéna z filmu IKONY - Ján Miloslav Bahna
Scéna z filmu IKONY - Ján Miloslav Bahna

IKONY - Ján Miloslav Bahna

Dokumentárny seriál o generácii architektov a architektiek, ktorá stojí za najpozoruhodnejšími slovenskými stavbami druhej polovice 20. storočia.

Ján Miloslav Bahna /1944 - 21.apríl 2024/ pracoval v Štátnom projektovom ústave obchodu v Bratislave, kde vytvoril významné obchodné stavby. Po roku 1989 založil vlastný projektový ateliér, navrhoval budovy pre banky a zaoberal sa aj projektovaním obnov diel medzivojnovej architektúry. Patril medzi zakladajúcich členov Spolku architektov Slovenska a Slovenskej komory architektov. Taktiež pôsobil na VŠVU a venoval sa publicistickej činnosti. Za centrálu Všeobecnej úverovej banky (VÚB) na Mlynských nivách v Bratislave (1996) získal spolu s kolektívom autorov z AA ateliéru architektúry najvyššie ocenenie za tvorbu slovenských architektov, Cenu Dušana Jurkoviča.

Réžia
Rok výroby
2020
Krajina pôvodu
  • Slovensko
Minutáž
27min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít