Scéna z filmu Belle
Scéna z filmu Belle
Scéna z filmu Belle
Scéna z filmu Belle
Scéna z filmu Belle

Belle

Japonská animovaná variácia rozprávky Kráska a zviera o dospievajúcom dievčati žijúcom v dvoch svetoch. Vo svojej dedine je smutná a plachá, no pri vstupe do virtuálneho sveta sa stáva speváckou hviezdou Belle.

Majster japonskej animácie Mamoru Hosoda originálnym a rýdzo súčasným spôsobom adaptoval starú francúzsku rozprávku Kráska a zviera vo svojom siedmom filme Belle.

Otvára pred nami dva svety, úplne rozdielne a napriek tomu bytostne prepojené. Prvým je japonská dedina, v ktorej plachá a neobratná Suzu prežíva svoj neutíchajúci žiaľ zo smrti matky, ktorá jej vzala schopnosť spievať a odcudzila ju jej otcovi.

Druhým je virtuálny svet „U“, do ktorého môže vstúpiť ktokoľvek, začať znova a (možno aj) zmeniť svet. A práve v ňom sa Suzu mení na Belle, znova nachádza svoj hlas a vďaka svojim piesňam plným toho najúprimnejšieho citu sa stáva hviezdou „U“. Okrem obdivovateľov tu ale stretáva aj Zviera, zjazvenú obludu, zápasiacu v bojových umeniach, brutálnu, nespútanú – a samotársku. Spoločne sa vydávajú na cestu dobrodružstva, nebezpečenstva a lásky, na cestu, ktorá odhalí ich skutočné ja.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Réžia
Rok výroby
2021
Krajina pôvodu
  • Japonsko
Minutáž
121min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít