Scéna z filmu Ľalie poľné
Scéna z filmu Ľalie poľné
Scéna z filmu Ľalie poľné
Scéna z filmu Ľalie poľné

Ľalie poľné

Príbeh ľudí hľadajúcich domov, šťastie a svoje miesto v spoločnosti. Filmová adaptácia poviedky Vincenta Šikulu Nebýva na každom vŕšku hostinec.

Príbeh ľudí hľadajúcich domov, šťastie a svoje miesto v spoločnosti. Dej sa odohráva na slovenskej dedine po 1. svetovej vojne a hrdinami sú vojnoví vyslúžilci, ktorí sa po návrate z vojny snažia dať svojmu životu zmysel, nájsť opäť istotu a lásku. Originálna lyrizovaná tragikomédia je adaptáciou poviedky Vincenta Šikulu Nebýva na každom vŕšku hostinec.

Tento film bol pre komunistických normalizačných cenzorov ťažko stráviteľným kúskom a snímka skončila hneď po premiére v trezore. Vzápätí začal platiť zákaz aj pre Havettov prvý film Slávnosť v botanickej záhrade a normalizátori mu odobrali už schválené nakrúcanie televízneho seriálu Adam Šangala. Jediné, čo mohol robiť, boli príspevky do televíznej Pionierskej lastovičky a do magazínu o kinematografii Ráčte vstúpiť.

Viac o filme na SK CINEMA

Réžia
Rok výroby
1972
Krajina pôvodu
  • Slovensko
Minutáž
80min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít