Scéna z filmu Ukradená vzducholoď
Scéna z filmu Ukradená vzducholoď
Scéna z filmu Ukradená vzducholoď

Ukradená vzducholoď

Dobrodružný príbeh piatich úplne obyčajných chlapcov, ktorí sa tak trochu náhodou ocitnú v neobyčajnej situácii. Ich dobrodružstvo začína na pražskej Jubilejnej výstave roku 1891, keď využijú príležitosť letu vzducholoďou zadarmo a vyrážajú v ústrety senzačnej vzduchoplaveckej ceste. Majiteľ vzducholode ale prekrúti celú situáciu a tvrdí, že ju chlapci ukradli. Novinári sa naháňajú za senzáciou, mestská rada sa pohoršuje nad detskou zločinnosťou a rodičia detí ich len horko ťažko bránia pred prísnym súdom.

Dobrodružný príbeh na motívy románu Julesa Verna Dva roky prázdnin o piatich úplne obyčajných chlapcoch, ktorí sa tak trochu náhodou ocitnú v neobyčajnej situácii. Ich dobrodružstvo začína na pražskej Jubilejnej výstave roku 1891, keď využijú príležitosť letu vzducholoďou zadarmo a vyrážajú v ústrety senzačnej vzduchoplaveckej ceste. Majiteľ vzducholode ale celú situáciu prekrúti a tvrdí, že ju chlapci ukradli. Novinári sa naháňajú za senzáciou, mestská rada sa pohoršuje nad detskou zločinnosťou a rodičia detí ich len horko ťažko bránia pred prísnym súdom. Majiteľ vzducholode chce využiť jej zmiznutie na propagáciu svojej firmy a podvod s falošným nehorľavým plynom. Avšak nehorľavý plyn nie je úžasný vynález iba pre lietajúce stroje. O jeho ukoristenie sa snaží aj jedna vojenská mocnosť, ktorá vysiela podlého agenta, aby sa zmocnil vzorca na nehorľavý plyn. Chlapci chcú obletieť celý svet, ale vzducholoď havaruje na vzdialenom ostrove, kde na nich číha nebezpečenstvo ako sa na správnu "verneovku" patrí. Vďaka pomoci kapitána Nema a odvážneho novinára Ardana však všetky nástrahy prekonajú a vrátia sa domov. Odveký súboj nespútanej mladosti a prísneho sveta dospelých končí víťazne v prospech detí.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Réžia
Rok výroby
1966
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
85min 
Zvukové stopy 

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách v junior programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít