Fotografia nie je k dispozícii.

Jóhann Jóhannsson (Island)

Jóhann Jóhannsson (1969–2018) bol plodný islandský skladateľ, ktorý písal hudbu k širokej škále médií vrátane divadla, tanca, televízie a filmu. Jeho dielo je charakteristické kombináciou klasickej inštrumentácie s elektronickými prvkami.

Jóhannson písal k filmom hudbu, ale tiež ich režíroval: jeho krátky debut End of Summer vznikol v roku 2015 a potom nasledovalo multimediálne dielo Last and First Men, ktoré malo premiéru naživo na festivale Manchester International Festival v roku 2017. Rozprávačkou je Tilda Swinton a snímka kombinuje hudbu a obraz v snahe vytvoriť poetickú meditáciu o pamäti, strate a idei o utópii. Film mal premiéru na festivale Berlinale v roku 2020.

Filmografia

  • Last and First Men
    2020
  • End of Summer
    2014

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít