Fotografia nie je k dispozícii.

Claudio Giovannesi (Taliansko)

Claudio Giovannesi je taliansky filmár, scenárista a hudobník. Po ukončení bakalárskeho štúdia získal diplom z Centro sperimentale di cinematografia v Ríme. V roku 2009 režíroval celovečerný film La casa sulle nuvole (Zvláštna cena poroty na Filmovom festivale v Bruseli) a dokumentárny film Fratelli d'Italia. V roku 2012 režíroval svoj druhý celovečerný film Ali Has Blue Eyes, získal zaň množstvo nominácií a ocenení na filmových festivaloch. Jeho film Wolf (2013) bol ocenený Špeciálnou cenou poroty na Filmovom festivale v Turíne. V roku 2014 autorsky participoval krátkym dokumentárnym filmom na spoločnom projekte 9 x 10 Novanta, ktorý bol v tom istom roku uvedený na MFF v Benátkach. V roku 2016 nakrútil film Fiore (Kvet) a v roku 2019 svoj zatiaľ posledný snímok La paranza dei bambini (Pirane s detskou tvárou).

Filmografia

  • La paranza dei bambini
    2019
  • Fiore
    2016
  • 9 x 10 Novanta
    2014
  • Wolf
    2013
  • Ali Has Blue Eyes / Alì ha gli occhi azzurri
    2012
  • La casa sulle nuvole
    2009
  • Fratelli d’Italia
    2009

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít