Jan Hřebejk (Česko)

Jan Hřebejk (1967, Praha) je jedným z najaktívnejších a najvšestrannejších českých filmových režisérov. Od roku 1997 sa venuje aj divadelnej réžii (medzi jeho najznámejšie inscenácie patrí Výstřely na Broadwayi). Jeho debut Šakalí léta (1993) získal na prvom ročníku odovzdávania cien Český lev ocenenie pre najlepší film a réžiu. Film Pelíšky, ktorý súťažil na MFF KV v roku 1999, alebo Pupendo (2003) patrí k divácky najobľúbenejším titulom českej porevolučnej kinematografie. Za vojnovú tragikomédiu Musíme si pomáhat (2000) bol Hřebejk nominovaný na Oscara a opäť získal Českého leva ako najlepší režisér. Od snímku Kawasakiho růže (2009) sa snaží výraznejšie venovať závažným morálnym aj spoločenským témam. V roku 2006 vyhral v Karlových Varoch Zvláštnu cenu poroty za film Kráska v nesnázích.

Filmografia

  • Veterán
    2020
  • Zahradnictví: Dezertér
    2017
  • Zahradnictví: Nápadník
    2017
  • Zahradnictví: Rodinný přítel
    2017
  • Učitelka
    2016
  • Zakázané uvolnění
    2014
  • Líbánky
    2013
  • Odpad město smrt
    2012
  • Svatá čtveřice
    2012
  • Nevinnost
    2011
  • Kawasakiho růže
    2009
  • Nestyda
    2008
  • U mě dobrý
    2008
  • Medvídek
    2007
  • Kráska v nesnázích
    2006
  • Horem pádem
    2004
  • Pupendo
    2003
  • Musíme si pomáhat
    2000
  • Pelíšky
    1999
  • Česká soda
    1998
  • Dobrá zpráva
    1997
  • Nebezpečné vztahy
    1997
  • Okno
    1997
  • Past
    1997
  • Poslední koncert
    1997
  • Šakalí léta
    1993
  • Dobročinný večírek
    1992
  • Nedělejte nic, pokud k tomu nemáte vážný důvod
    1991
  • L.P. 1948
    1989
  • Co všechno chcete vědět o sexu a bojíte se to prožít
    1988

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít