Fotografia nie je k dispozícii.

Jiří Mádl (Česko)

Českobudejovický rodák Jiří Mádl sa ako gymnazista venoval ľadovému hokeju, ktorý hral viac ako deväť rokov. Keď v roku 2007 uspel v konkurze tínedžerskej komédie Snowboarďáci, dal prednosť herectvu. V roku 2007 sa hlásil na FAMU, na prijímacích skúškach však neuspel. Po úspešnej premiére Snowboarďákov sa Jiří stal vyhľadávaným hercom. Doterajším vrcholom Mádlovej hereckej kariéry bol snímok Děti noci. Za svoj výkon po boku Marthy Issovej si vyslúžil cenu Medzinárodného karlovarského filmového festivalu za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe.

Ako režisér debutoval v roku 2014 snímkom Pojedeme k moři, za ktorý získal Cenu RWE za objav roku na Cenách českej filmovej kritiky...


Foto: Kryštof Kalina.

Filmografia

  • Na střeše
    2019
  • Pojedeme k moři
    2014

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít