Petr Kazda

Petr Kazda (Česko)

Petr Kazda (nar. 14.4.1978) študoval na Súkromnej vyššej odbornej škole filmovej v Písku (SVOŠF) a potom v rokoch 2006–2009 scenáristiku a dramaturgiu na FAMU. Školu absolvoval scenárom celovečerného filmu Vynález skazy. Venuje sa scenáristickej, producentskej a režisérskej práci.

Spoločne so spolužiakom Tomášom Weinrebom debutovali filmom Ja, Olga Hepnarová, ktorý bol otváracím filmom v sekcii Panorama na Berlinale 2016. Film sa premietal na viac ako 100 festivaloch po celom svete v rámci súťaže alebo oficiálneho výberu a prehliadky (Guadalajara, Hongkong, Montreal, Melbourne, Haifa, Taipei, Sao Paulo, Karlove Vary, Reykjavík, Sevilla, Gent, Goa, Terst, Göteborg, Krakov, Varšava atď.)

Petr Kazda je autorom rozhlasovej hry Včera, dne 20. augusta. Dramatický príbeh 21. augusta 1968 v Československom rozhlase a okolo budovy na Vinohradskej svedčí nielen o tom, akú dôležitú úlohu vtedy rozhlasové vysielanie v spoločnosti zohrávalo. Hru vysielal Český rozhlas na takmer všetkých svojich staniciach k 50. výročiu Sovietskej okupácie

Filmografia

  • Nikto ma nemá rád
    2024
  • Ja, Olga Hepnarová
    2016

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít