Adam Koloman Rybanský

Adam Koloman Rybanský

Adam Koloman Rybanský (1994) je absolvent katedry réžie na pražskej FAMU. Zaujal už krátkymi študentskými filmami, jeho bakalársky film *Přátelské setkání nad sportem (2017) bol nominovaný na Cenu Magnesia pre najlepší študentský film a premietal sa na viacerých medzinárodných festivaloch. Nomináciu na Cenu Magnesia získal aj jeho nasledujúci film Home Sleep Home (2018). Vo svojej tvorbe sa zameriava predovšetkým na zobrazenie života obyčajných ľudí a často pracuje s nehercami. Jeho celovečerný debut Keby radšej horelo je zároveň jeho magisterským filmom.

Filmografia

  • Kdyby radši hořelo
    20222
  • Home Sleep Home
    2018
  • Přátelské setkání nad sportem
    2017
  • Uvidíme? Uvidíme!
    2014

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít