Fotografia nie je k dispozícii.

Julia Dahr (Nórsko)

Julia Dahr je mladá nórska filmárka a producentka. Je súčasťou aktivistickej vlny tvorcov dokumentárnych filmov, ktorých neuspokojuje len dokumentovanie udalostí a javov, ale ich cieľom je vytvorenie skutočnej spoločenskej zmeny. Jej tvorba sa usiluje vyvolať reakcie na miestnej i globálnej úrovni a zaujímajú ju príbehy výrazných osobností, ktoré dokážu vzbudiť pozornosť v diskusii o sociálnych a environmentálnych témach a svojim iným prístupom k veci dokážu búrať navyknuté stereotypy. Na svojom dlhometrážnom debute Ďakujeme za dážď pracovala šesť rokov a k téme sa chce ďalej časozberne vracať. V roku 2015 vyhrala prestížne ocenenie One World Media a bola tiež nominovaná na Griersonovu cenu.

Filmografia

  • The Dry Valley
    2018
  • When Pride Came to Town
    2018
  • Illegal Activists
    2017
  • Ďakujeme za dážď
    2017
  • Kisilu: The Climate Diaries
    2015

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít