Fotografia nie je k dispozícii.

Karen Winther (Nórsko)

Karen Winther je nórska režisérka, absolventka Národnej filmovej a televíznej školy NFTS v anglickom Buckinghamshire (v roku 2012). Jej prvým celovečerným filmom bol školský absolventský film The Betrayal, osobný dokument o jej tínedžerskom pôsobení v nórskych extrémistických skupinách. Nadväzuje naň ďalším osobným vhľadom na násilie extrémizmu, no tentokrát zachytáva svedectvá a príbehy členov rôznych extrémistických skupín a spôsob ako sa mu dokázali vymaniť - v snímke Exit. Po premiére na prestížnom CPH: DOX v roku 2018 získal film množstvo svetových ocenení, napríklad aj Špeciálne uznanie na festivale Nordic Docs.


Foto: Olav Olsen

Filmografia

  • Exit
    2018
  • The Betrayal
    2011

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít