Fotografia nie je k dispozícii.

Radek Bajgar (Česko)

Radek Bajgar (1962, Kroměříž) vyštudoval v roku 1986 všeobecné lekárstvo na dnešnej Masarykovej univerzite v Brne a v rokoch 1986–89 pracoval ako psychiater. Krátky čas študoval dokumentárnu tvorbu na FAMU (1990–91). Od roku 1990 a neskôr znovu od r. 2004 pracoval ako reportér týždenníka Reflex, kde v rokoch 1992–93 a 2015–2016 zastával i miesto šéfredaktora. Pôsobil v TV Nova (1994–2002 a 2007–2012) na rôznych pozíciách (šéfredaktor publicistiky, seriálový autor a producent, riaditeľ vývoja formátu). Stál pri zrode niekoľkých televíznych programov (Na vlastní oči alebo Občanské judo) a seriálov (Ulice, Expozitura, Soukromé pasti, Kriminálka Anděl, Dokonalý svět). Sám sa ako reportér a režisér podieľal na programe Na vlastní oči. Pre Českú televíziu režíroval seriál Neviditelní (2014) a pre TV Prima kriminálny seriál Černé vdovy (2019). Od roku 2012 pôsobí v produkčnej spoločnosti Logline Production, ktorá sa okrem iného podieľala na sitcome Comeback. V hranom filme debutoval úspešnou trpkou komédiou Teorie tygra, ktorá okrem iného získala na 38. Novomestskom hrnci smiechu 2016 hlavnú cenu festivalu Zlatý prim, Cenu divákov Novomestský hrniec smiechu, Cenu za ženský herecký výkon (Tatiana Vilhelmová), Cenu za mužský herecký výkon (Jakub Kohák), Cenu FITES za najlepší scénár (Radek Bajgar, Mirka Zlatníková) a Hlavnú cenu Mladý Prim za najlepšiu filmovú komédiu roku. (Filmový přehled)

Filmografia

  • Teroristka
    2019
  • Teorie tygra
    2016
  • Villa Faber
    2011

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít