Jonáš Karásek

Jonáš Karásek (Slovensko)

Jonáš Karásek je režisér, grafický designer a art director. Po štúdiu užitkového výtvarníctva vyštudoval priemyselný design na bratislavskej Vysokej škole výtvarných umení. Ako grafický designér a art director pôsobil v reklamných spoločnostiach vo Viedni (Chocolate Multimedia Production), v Sydney (Mcmann&Tate) a v Bratislave (Wiktor Leo Burnett). V roku 2009 spolu s Marikou Majorovou založili kreatívne štúdio GunPowder, v ktorom pôsobí ako kreatívny riaditeľ a režisér. Je autorom videoklipov, krátkych hraných filmov a desiatok oceňovaných reklám, ktorým prepožičal svoj osobitý štýl založený na príťažlivom vizuále a dynamickom filmovom strihu. Spolupracoval so značkami ako ÖMV, Marlboro, RedBull, Johnnie Walker, Orange, Alfa Romeo, Dobrý anjel či Viva Musica Festival. Je víťazom súťaže Áčko za najlepší videoklip (pre Janu Kirschner), držiteľom Ceny Filip (ocenenie za výnimočný prínos v kreativite slovenskej reklamy) a niekoľkých Zlatých klincov (súťaž o najatraktívnejšiu reklamu na Slovensku). V hranom filme debutoval ako režisér a architekt politickým thrillerom podľa knihy Maroša Hečka a Michala Havrana Kandidát (2013), zobrazujúcom so satirickou nadsádzkou silu médií a zákulisných politických intríg a manipulácií pri priamej voľbe prezidenta.

Foto: Pavol Funtál/HN

Filmografia

  • Invalid
    2023
  • Amnestie
    2019
  • The Swan
    2018
  • DOGG
    2017
  • Moje povstanie.sk
    2014
  • Kandidát
    2013

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít