Fotografia nie je k dispozícii.

Veronika Janatková (Česko)

Veronika Janatková je producentka, režisérka a kurátorka. V poslednej dekáde pôsobila predovšetkým na poli dokumentárnych filmov so sociálno-politickou tematikou. Zaoberá sa problematikou celosvetových výrobných reťazcov a dynamiky globálneho severu a juhu, feministických hnutí v Rwande, či politickej reality na post-sovietskom Kaukaze. Jej režijný debut z roku 2019 je dokumentárny film o utópiách v kontexte vesmírnych objavov. Spoluzakladala DokuBaku - prvý nezávislý festival dokumentárneho filmu v azerbajdžanskom Baku, kde pôsobí ako programový dramaturg.

Filmografia

  • Lístek na Měsíc
    2019

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít