Fotografia nie je k dispozícii.

Alice Nellis (Česko)

Alice Nellis (1971, České Budějovice) je česká scenáristka a režisérka. Vyštudovala Pražské konzervatórium, obor priečna flauta a súčasne absolvovala angličtinu a amerikanistiku na FF UK v Prahe. Kvôli nakrúcaniu svojho filmu Výlet predčasne ukončila štúdium scenáristiky a dramaturgie na FAMU (1996-2000). Medzitým koncertovala a nahrávala ako flautistka so súbormi renesančnej a barokovej hudby. Od prvého ročníku FAMU režírovala dokumenty pre ČT. Zaujala celovečerným hraným debutom, intímnou autorskou tragikomédiou o rodinných vzťahoch a o voľbách, Ene bene, podľa vlastného študentského scenára Volby. O medziľudských vzťahoch pojednáva i jej ďalšia autorská tragikomická snímka Výlet (Český lev za scenár, Cena českej filmovej kritiky, Cena za režijný objav na MFF v San Sebastiáne). Sodnou do problémov ženských hrdiniek sú filmy Tajnosti (Český lev za najlepší film, Cena českej filmovej kritiky, ai.) a Mamas & Papas (Hlavná cena Golden Starfish na Hamptons MFF New York). Podľa románu Michala Viewegha nakrútila rovnomenný film Andělé všedního dne a adaptácia klasickej rozprávky Boženy Němcovej Sedem zhavranelých bratov jej zatiaľ jej posledným filmom.

Filmografia

  • Buko
    2022
  • Sedem zhavranelých bratov
    2015
  • Adopce: Konkurz na rodiče
    2014
  • Andělé všedního dne
    2014
  • Revival
    2013
  • Mamas & Papas
    2010
  • Tajnosti
    2007
  • Výlet
    2002
  • Ene bene
    1999

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít