Fotografia nie je k dispozícii.

Casey Affleck (Spojené štáty)

Casey Affleck je americký herec a režisér, mladší brat Bena Afflecka. Vyštudoval fyziku, astronómiu a západnú filozofiu na prestížnej Kolumbijskej univerzite. Svoju prvú úlohu dostal v roku 1995 v čiernej komédii Gusa Van Santa Zomrieť pre - Casey mal vtedy osemnásť rokov a sekundoval herečke Nicole Kidmanovej. Zlom v jeho kariére zaznamenal rok 1997, keď sa objavil hneď v dvoch filmoch so svojim bratom - Hľadám Amy a Dobrý Will Hunting.

Nomináciu na Oscara získal za western Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom. V roku 2016 stvárnil hlavnú úlohu v dráme Miesto pri mori, za ktorú získal Oscara, Zlatý glóbus a cenu BAFTA.

V roku 2010 nakrútil svoj režijný debut, mokument Im Still Here, v ktorom sleduje život amerického herca Joaquina Phoenixa.

Filmografia

  • Světlo mého života
    2019
  • I’m Still Here
    2010

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít