Petr Oukropec

Petr Oukropec (Česko)

Petr Oukropec (1972) sa narodil v Prahe. V roku 1994 debutoval ako producent celovečerným filmom Indiánske leto. V roku 1995 založil spoločne s Pavlom Strnadom produkčnú spoločnosť Negatív, ktorá až doteraz vyrobila viac ako štyridsať hraných, dokumentárnych a animovaných filmov. Filmy spoločnosti získali mnoho významných medzinárodných ocenení. V roku 1999 získal ako producent Českého leva za najlepší film (Návrat idiota). Je členom Európskej filmovej akadémie. Od roku 2003 vedie producentskej dielňu na katedre produkcie FAMU. V divadelnom spolku Zmrzlik v pošumavskej obci Těchonice sa dlhodobo venuje práci s deťmi a nehercami. Pôvodne sociálny projekt oslovil široké publikum. V roku 2012 debutoval ako režisér filmom pre deti Modrý tiger, ktorý získal niekoľko festivalových a diváckych ocenení a bol úspešne uvedený v českej i medzinárodnej distribúcii. Film pre tínedžerov Ani vo sne!, ktorý je jeho druhým celovečerným dielom, bol v premiére uvedený na Berlinale 2016 v súťažnej sekcii Generation 14+ a následne bol vybraný na festivaly vo viac ako 25 krajinách sveta.

Filmografia

  • Martin a tajomstvo lesa
    2021
  • Ani vo sne!
    2016
  • Modrý tiger
    2012

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít