Fotografia nie je k dispozícii.

Michaela Čopíková (Slovensko)

Miša Čopíková (1984) vyštudovala katedru animovanej tvorby na Filmovej a televíznej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Počas štúdia absolvovala stáž na Escola Superior de Teatro e Cinema v Lisabone (Portugalsko) a trojmesačný animačný kurz na University of the West of England v Bristole (Veľká Británia). V rokoch 2009 – 2010 študovala ako štipendistka Fullbrightovej nadácie na Academy of Art University v San Franciscu (USA). Je spoluzakladateľkou spoločnosti Ové pictures (2010), v rámci ktorej sa spolu s Veronikou Obertovou venujú tradičným animačným technikám, kresbe a ručným produkciám s originálnym prístupom. Tvoria animované filmy, videoklipy, reklamy, ilustrácie a motion dizajn. Ilustrátorské duo OvéPictures v roku 2016 získalo i Národnú cenu dizajnu.

Filmografia

  • Nina
    2014
  • Dust and Glitter
    2011
  • O ponožkách a láske
    2008

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít