Fotografia nie je k dispozícii.

Daniela Krajčová

Daniela Krajčová (1983) absolvovala štúdia na Katedre intermédií a multimédií pod vedením Antona Čierneho na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave a animovanej tvorby na Filmovej a televíznej fakulte Vysokej školy mú­zických umení v Bratislave. Počas štúdia absolvovala kurz animácie na University of the West of England v Bristole (Veľká Británia) a stáž na Universidad Veracruzana v Jalapa (Mexiko). Doktorandské štúdium na VŠVU ukončila pod vedením doc. Anny Daučíkovej. V roku 2007 a 2009 bola finalistkou súťaže Essl Award, a v rokoch 2016 a 2020 medzi finalistami Ceny Oskára Čepana. Okrem tvorby animovaných filmov a videoartu sa venuje aj výtvarnému umeniu - maľbe, kresbe a participačným aktivitám zameraným najmä na minoritné či diskriminované skupiny obyvateľstva. Vystavovala vo viacerých významných galériách na Slovensku i v zahraničí (Galéria Medium, Kulturpark, Open gallery, Jeune Creation Européene, B2 gallery a iné).

Foto: Robert Hüttner

Filmografia

  • Persona Grata
    2018
  • Stabilita
    2016
  • Dôvod zostať
    2016
  • Blue Red
    2010
  • Hladina
    2009
  • Dĺžka podnájmu
    2007
  • Nádych, Výdych
    2005

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít