Fotografia nie je k dispozícii.

Mária Kralovič (Slovensko)

Mária Kralovič (1988) vyštudovala Školu úžitkového výtvarníctva v Kremnici a animáciu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Počas štúdia absolvovala stáž na Escola de superior de theatro e cinema v Lisabone. Okrem vlastných filmov spolupracovala na populárnom detskom televíznom seriály Mimi a Líza ako animátorka, a tiež pri výrobe niekoľkých animovaných reklamných spotov. Jej film Fifi Fatale bol za rok 2018 nominovaný na ocenenie Slnko v sieti. Okrem animácie sa venuje ilustrácii a dizajnu, kreslí napríklad pre detský časopis Bublina. Je tiež ilustrátorkou komiksu Bežná, zo série Nežný komiks´89.

Filmografia

  • Fifi Fatale
    2018
  • Bublina
    2012
  • New Blood
    2011
  • Drum and Bass
    2010

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít