Fotografia nie je k dispozícii.

Galina Miklínová (Česko)

Galina Miklínová je česká ilustrátorka, animátorka a režisérka. Je absolventkou ateliéru filmovej a televíznej grafiky na Vysokej škole umelecko-priemyselnej (UMPRUM) v Prahe a v roku 1995 študovala animovaný film na Humberside University vo Veľkej Británii. UMPRUM absolvovala úspešným autorským filmom Biograf (1997). Okrem filmovej tvorby sa venuje aj knižným ilustráciám. Ilustrovala české vydanie Harryho Pottera aj poéziu Jana Skácela a ďalšie významné diela. Je autorkou mnohých rozprávkových postavičiek, večerníčkového seriálu (O Kanafáskovi) i celovečernej rozprávky Lichožrúti.

Filmografia

  • Lichožrúti
    2016
  • Byla 3x jedna princezna
    2006
  • O Kanafáskovi (TV seriál)
    2004
  • Bajky ze zahrady
    1999
  • Biograf
    1997

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít