Fotografia nie je k dispozícii.

Robert Šveda (Slovensko)

Robo Šveda je režisér a vysokoškolský pedagóg, podpísaný pod niekoľkými úspešnými televíznymi seriálmi, ktorý sa paralelne venuje dokumentárnej i hranej tvorbe. Začínal ako prevádzkový manažér Bábkového divadla v Košiciach. Neskôr absolvoval Ateliér hranej réžie na Filmovej a televíznej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Počas štúdia nakrútil niekoľko oceňovaných krátkych filmov (Odchod; Sen, predstava, fantázia Bendy Kristovej; Päť zmyslov-Čuch; Cez prah). Jeho krátky film 1942 otváral festival Febiofest 2001 a predstavil sa v prehliadke na Berlinale Talent Campus ako jediný slovenský účastník. Venuje sa tiež televíznej tvorbe (réžia cyklov Digitál, V.I.P., Najväčšie kriminálne prípady Slovenska, Fetiše socializmu, Prvá, ale aj hraných seriálov Dr. Ludsky, Mesto tieňov, Za sklom, Mordparta, Špecialisti a iné) a spolupracoval na výrobe celovečerných filmov (Útek do Budína r. M. Luther). Debutoval poviedkovým filmom Démoni, na ktorý s témou nevyrovnaných milostných vzťahov voľne nadviazali Anjeli.

Filmografia

  • Korupčná výchova
    2016
  • Fetiše socializmu
    2014 - 2019
  • Anjeli
    2012
  • Démoni
    2007

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít