Fotografia nie je k dispozícii.

Céline Sciamma (Francúzsko)

Céline Sciamma je francúzska filmová scenáristka a režisérka. Vyštudovala francúzsku literatúru, zároveň aj film so špecializáciou na scénaristiku. Ako režisérka zaujala už svojim debutom Akvabely z roku 2007, ktorý bol v tom roku uvedený na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes. Jej tvorba pokračovala filmami ako Tomboy (Chlapčica) z roku 2011, alebo Dievčenská banda z 2014. Jej posledný dlhometrážny film Portrait of a Lady on Fire (Potrét ženy v plameňoch) sa v Cannes objavil v hlavnej súťaži, odniesol si taktiež tak aj víťazstvo v kategórii Queer Palm. Vďaka minimalistickému zobrazeniu identity, sexuality, priateľstva, ale aj konfliktu dospievania, rovnako ako pozitívnym diváckym hodnoteniam, sa tento film rýchlo stal jej azda najznámejším dielom.

Filmografia

  • Portrét ženy v plameňoch
    2019
  • Dievčenská banda
    2014
  • Chlapčica
    2011
  • Akvabely
    2007

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít