Fotografia nie je k dispozícii.

Pernille Fischer Christensen (Dánsko)

Pernille Fischer Christensenová (1969, Dánsko) je považovaná za jednu z najtalentovanejších filmárok súčasnej dánskej kinematografie. Staršia sestra herečky Stine Fischer Christensen (Po svadbe, Neviditeľná), ktorú ovplyvnili režiséri Tómas Gislason a Lars von Trier, absolvovala štúdium na dánskej Národnej filmovej škole snímkou ​​Indien (Indie, 1999), ktorá bola potom úspešne uvedená na MFF v Cannes. Jej celovečerný debut, romantická tragikomédia Telenovela (En soap, 2006), ktorá bola zaradená do programu MFF Karlovy Vary, dostala Veľkú cenu poroty a Cenu za najlepší debut na Berlinale a rad cien na dánskych festivaloch. Predstaviteľka hlavnej roly Trine Dyrholmová stvárnila ústrednú postavu aj v jej dráme Tanečnice (2008). (MFF Karlovy Vary)

Filmografia

  • Zrodila se Astrid
    2018
  • Ten, koho miluješ
    2014
  • Rodina
    2010
  • Tanečnice
    2008
  • Telenovela
    2006
  • Indien
    1999

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít