Fotografia nie je k dispozícii.

Philippe Lesage (Kanada)

Philippe Lesage (1973, Quebec), absolvent McGill University v Montreale a dánskej European Film College, kde neskôr aj učil, je výrazným kanadským dokumentaristom. Natočil štyri celovečerné dokumenty, za ktoré získal mnoho domácich i zahraničných ocenení, vrátane Jutra Award pre najlepší quebecký dokument roku za film Ce cœur qui bat (2010).

Debutoval snímkom ​​Pourrons-nous vivre ensemble? (2006), ďalej nasledovali tituly Comment savoir si les petits poissons sont heureux? (2009), a Laylou (2012). K hranému filmu sa obrátil v psychologickej dráme školáka z predmestia Démoni, uvedenej v súťaži na MFF v San Sebastiane a ovenčenej okrem iných i hlavnými cenami z festivalov v Toronte, San Franciscu a Budapešti, na ktorú nadviazal drámou o vysokoškolákoch v snímke ​​Copenhague A Love Story (a v ktorej stvárnil aj jednu z titulných rôl). (MFF Karlovy Vary)

Filmografia

  • Genesis / Genèse
    2018
  • Copenhague A Love Story
    2016
  • Démoni/ Les Démons
    2015
  • Laylou
    2012
  • Ce cœur qui bat
    2010
  • Comment savoir si les petits poissons sont heureux?
    2009
  • Pourrons-nous vivre ensemble?
    2006

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít