Fotografia nie je k dispozícii.

Noro Držiak (Slovensko)

Výtvarník, animátor, režisér, absolvent Filmovej školy Zlín a Katedry animovanej a multimediálnej tvorby na FAMU pod vedením Břetislava Pojara (v roku 2005). Žije a tvorí v Prahe, kde sídli aj jeho animačné a postprodukčné štúdio Tobogang. Je výtvarníkom postáv večerníčku Krysáci, ktorý získal v roku 2008 cenu Elsa za najlepšiu animovanú reláciu. V rokoch 2009 - 2011 koprodukoval a vyrábal prvý český celovečerný rotoskopický film Alois Nebel, na ktorom pracoval ako supervízor animácii a vizuálnych efektov. V roku 2012 za film získal Českého leva v kategórii Najlepšie výtvarne riešenie filmu (spoločne s Jaromírom 99 a Henrichom Borárosom) a a Cenu Európskej filmovej akadémie EFA za najlepší celovečerný animovaný film. Ako režisér animácie spolupracoval na slovenskom televíznom filme True Štúr. V roku 2019 režíroval prvú slovenskú celovečernú trikovú doku-drámu Cesta do nemožna o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi.

Filmografia

  • Cesta do nemožna
    2019
  • True Štúr (spolu s Michalom Balážom)
    2015
  • Wildlife Crossing!
    2015
  • Velký Kýchač
    2001

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít