Juraj Mravec ml.

Juraj Mravec ml. (Slovensko)

Juraj Mravec mladší (1987) je slovenský fotograf, kameraman a režisér. Vyštudoval odbor Fotografie na Škole úžitkového výtvarníctva Josefa Vydru v Bratislave a je absolventom Ateliéru kameramanskej tvorby a fotografie Vysokej školy múzických umení v Bratislave. V rokoch 2008–2016 ako fotograf pokrýval niekoľko významných udalostí doma i vo svete (napr. ukrajinskú krízu, migračnú krízu, slovenské väznice). V kategórii reportáž získal v rokoch 2014 a 2015 2. miesto na Czech Press Photo a v roku 2015 1. miesto na Slovak Press Photo. Ako kameraman spolupracoval na niekoľkých dokumentárnych filmoch. Jeho režijným debutom je Mir vam, zachytávajúci putovanie naprieč vojnovou líniou Donbasu, medzi Ukrajinou a separatistickou Doneckou republikou a spomínanie ľudí, ktorým do života vtrhla vojna. Ďalším filmom mapujúcim život civilných obyvateľov vojnovej zóny je aj Stratený domov, ktorý sprostredkúva obraz vojny s Islamským štátom v kontrapunkte so súkromnými životmi slovenských záchranárov.


Foto: Monika Chupeková

Filmografia

  • Stratený domov
    2019
  • Mir vam
    2016

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít